Бисквитки

четвъртък, 14 януари 2016 г.

ШЕСТНАЙСЕТА УЧЕНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ НА УчИМИ




Ученическият институт по математика и информатика (УчИМИ) за шестнайсети пореден път ще проведе своята Ученическа конференция по математика и информатика (УК16). Конференцията е първата конкурсна сесия на УчИМИ за 2015/2016 година.
Конференцията ще се състои от 15 до 17 януари 2016 г. в град Враца с любезното домакинство на Природо-математическа гимназия „Академик Иван Ценов” и със съдействието на Община Враца. В нея са заявили участие 100 ученици, разработили 70 проекта по математика, информатика или информационни технологии, и 45 научни ръководители - учители, учени, представители на бизнеса.
Участниците са от математически и общообразователни гимназии от страната: Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Вълчи дол, Габрово, Гоце Делчев, Димитровград, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Пирдоп, Пловдив, Правец, Русе, Сандански, Сливен, Смолян, София, Хасково, Шумен и Ямбол.
Представилите се отлично участници, които не са в последния клас на средното си образование, имат право да се явят на интервюто за определяне на двамата български участници в Изследователския научен институт (RSIResearch Science Institute ‘16) – престижна международна лятна школа с 80 участници от целия свят, която се провежда в Масачузетския технологичен институт (MIT), САЩ.
Двамата български участници в RSI15 – Христо Стайков от МГ „Д-р Петър Берон”, Варна, и Кристиан Георгиев от ОМГ „Акад. Кирил Попов”, Пловдив, също ще присъстват и ще споделят своите впечатления от работата си в школата.
Гости на събитието ще бъдат акад. Петър Кендеров, председател на Съюза на математиците в България, акад. Юлиан Ревалски, директор на Института по математика и информатика към БАН, г-жа Станислава Станева от Фондация „Америка за България”.
Официалното откриване на Шестнайсетата ученическа конференция на УчИМИ ще се състои на 15 януари 2016 г. от 18:00 часа в Концертната зала на Община Враца. Закриването и награждаването на участниците ще се проведе на 16 януари 2016 г. от 18:00 часа в същата зала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар